Asosiy mazmunga oʻtish
  • Yechuvchini ochish
  • AI repetitordan so‘rash
  • AP kursini topish
  • Test yaratish
  • Kalkulyatorni ochish
  • Grafik kalkulyator
  • Barcha kalkulyatorlar
  • Matematika qo‘llanmalarini o‘qish
↑ ↓Ochish uchun Enter · Yopish uchun Esc
Masala yechish
EhtimollikStatistika va ehtimollikO‘rta maktab≈ 0:36

Hodisaning 10 ta teng ehtimolli natijadan 3 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping

Animatsion bosqichma-bosqich dars. Har bir qadamni subtitrlar bilan ko‘rish uchun Ijro tugmasini bosing yoki quyidagi qadamlar va matnni o‘qing. Javob: P(A) = 3/10 ≈ 0.3 (30%).

Yozib olingan video: ovoz va tasvirdagi yozuvlar ingliz tilida. Subtitrlar: Oʻzbekcha. Ushbu tildagi sharhlar uchun interaktiv versiyani oching.

Asl masala (ingliz tilida): Hodisaning 10 ta teng ehtimolli natijadan 3 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping

Ingliz tilidagi video: MP4 faylini yuklab olish (0.3 MB) · Subtitrlar (WebVTT): Oʻzbekcha · Ingliz tilidagi subtitrlar (WebVTT)

Ekrandagi qadamlar

  1. 1. Masala
    Yechilgan misol
    Hodisaning 10 ta teng ehtimolli natijadan 3 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping
  2. 2. Qadamma-qadam
    1. P(A)=310=310≈0.3P(A) = \frac{3}{10} = \frac{3}{10} \approx 0.3
      Qulay natijalarni barcha teng imkoniyatli natijalarga boʻlish
    2. P(A′)=1−P(A)=710≈0.7P(A') = 1 - P(A) = \frac{7}{10} \approx 0.7
      Qarama-qarshi hodisa: hodisa roʻy bermaydi
    3. 3:73 : 7
      Foydasiga imkoniyatlar nisbati
  3. 3. Javob
    P(A)=310≈0.3P(A) = \frac{3}{10} \approx 0.3

    P(A) = 3/10 ≈ 0.3 (30%)

Matn

Masala. Mana masala: Hodisaning 10 ta teng ehtimolli natijadan 3 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping. Bitta hodisa (qulay bo‘lingan jami).

Qadamma-qadam. Qulay natijalarni barcha teng imkoniyatli natijalarga boʻlish. Qarama-qarshi hodisa: hodisa roʻy bermaydi. Foydasiga imkoniyatlar nisbati.

Javob. Demak, javob: P(A) teng 3 bo‘lingan 10 taxminan 0.3 (30 foiz). Hodisa 10 ta teng imkoniyatli natijadan 3 tasida roʻy beradi, shuning uchun uning ehtimolligi 30 foiz; roʻy bermaslik ehtimolligi 70 foiz.

Hodisaning 10 ta teng ehtimolli natijadan 3 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping — bosqichma-bosqich video dars