Asosiy mazmunga oʻtish
  • Yechuvchini ochish
  • AI repetitordan so‘rash
  • AP kursini topish
  • Test yaratish
  • Kalkulyatorni ochish
  • Grafik kalkulyator
  • Barcha kalkulyatorlar
  • Matematika qo‘llanmalarini o‘qish
↑ ↓Ochish uchun Enter · Yopish uchun Esc
Masala yechish
EhtimollikStatistika va ehtimollikO‘rta maktab≈ 0:38

Hodisaning 4 ta teng ehtimolli natijadan 1 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping

Animatsion bosqichma-bosqich dars. Har bir qadamni subtitrlar bilan ko‘rish uchun Ijro tugmasini bosing yoki quyidagi qadamlar va matnni o‘qing. Javob: P(A) = 1/4 ≈ 0.25 (25%).

Yozib olingan video: ovoz va tasvirdagi yozuvlar ingliz tilida. Subtitrlar: Oʻzbekcha. Ushbu tildagi sharhlar uchun interaktiv versiyani oching.

Asl masala (ingliz tilida): Hodisaning 4 ta teng ehtimolli natijadan 1 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping

Ingliz tilidagi video: MP4 faylini yuklab olish (0.2 MB) · Subtitrlar (WebVTT): Oʻzbekcha · Ingliz tilidagi subtitrlar (WebVTT)

Ekrandagi qadamlar

  1. 1. Masala
    Yechilgan misol
    Hodisaning 4 ta teng ehtimolli natijadan 1 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping
  2. 2. Qadamma-qadam
    1. P(A)=14=14≈0.25P(A) = \frac{1}{4} = \frac{1}{4} \approx 0.25
      Qulay natijalarni barcha teng imkoniyatli natijalarga boʻlish
    2. P(A′)=1−P(A)=34≈0.75P(A') = 1 - P(A) = \frac{3}{4} \approx 0.75
      Qarama-qarshi hodisa: hodisa roʻy bermaydi
    3. 1:31 : 3
      Foydasiga imkoniyatlar nisbati
  3. 3. Javob
    P(A)=14≈0.25P(A) = \frac{1}{4} \approx 0.25

    P(A) = 1/4 ≈ 0.25 (25%)

Matn

Masala. Mana masala: Hodisaning 4 ta teng ehtimolli natijadan 1 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping. Bitta hodisa (qulay bo‘lingan jami).

Qadamma-qadam. Qulay natijalarni barcha teng imkoniyatli natijalarga boʻlish. Qarama-qarshi hodisa: hodisa roʻy bermaydi. Foydasiga imkoniyatlar nisbati.

Javob. Demak, javob: P(A) teng 1 bo‘lingan 4 taxminan 0.25 (25 foiz). Hodisa 4 ta teng imkoniyatli natijadan 1 tasida roʻy beradi, shuning uchun uning ehtimolligi 25 foiz; roʻy bermaslik ehtimolligi 75 foiz.

Hodisaning 4 ta teng ehtimolli natijadan 1 tasi qulay. Uning ehtimolligini toping — bosqichma-bosqich video dars