İçeriğe geç
  • Matematik çözücüyü aç
  • Yapay zekâ öğretmene sor
  • AP dersi bul
  • Test oluştur
  • Hesap makinesini aç
  • Grafik hesap makinesi
  • Tüm hesaplayıcılar
  • Matematik rehberlerini oku
↑ ↓Açmak için Enter · Kapatmak için Esc
Problem çöz
Olasılıkİstatistik ve olasılıkOrtaokul≈ 0:36

Bir olayın 10 eşit olasılıklı sonuçtan 3 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?

Animasyonlu adım adım bir ders. Her adımı altyazıyla izlemek için Oynat’a basın ya da aşağıdaki adımları ve dökümü okuyun. Cevap: P(A) = 3/10 ≈ 0.3 (30%).

Kaydedilmiş video: ses ve görüntüdeki yazılar İngilizcedir. Altyazı: Türkçe. Bu dilde anlatım için etkileşimli sürümü açın.

Orijinal problem (İngilizce): Bir olayın 10 eşit olasılıklı sonuçtan 3 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?

İngilizce video: MP4 indir (0.3 MB) · Altyazılar (WebVTT): Türkçe · İngilizce altyazılar (WebVTT)

Ekrandaki adımlar

  1. 1. Problem
    Çözümlü örnek
    Bir olayın 10 eşit olasılıklı sonuçtan 3 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?
  2. 2. Adım adım
    1. P(A)=310=310≈0.3P(A) = \frac{3}{10} = \frac{3}{10} \approx 0.3
      Elverişli sonuç sayısını eşit olasılıklı toplam sonuç sayısına bölelim
    2. P(A′)=1−P(A)=710≈0.7P(A') = 1 - P(A) = \frac{7}{10} \approx 0.7
      Tümleyen: olay gerçekleşmez
    3. 3:73 : 7
      Olayın lehine oran
  3. 3. Cevap
    P(A)=310≈0.3P(A) = \frac{3}{10} \approx 0.3

    P(A) = 3/10 ≈ 0.3 (30%)

Döküm

Problem. İşte problem: Bir olayın 10 eşit olasılıklı sonuçtan 3 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir? Tek olay (elverişli bölü toplam).

Adım adım. Elverişli sonuç sayısını eşit olasılıklı toplam sonuç sayısına bölelim. Tümleyen: olay gerçekleşmez. Olayın lehine oran.

Cevap. Yani cevap: P(A) eşittir 3 bölü 10 yaklaşık 0.3 (yüzde 30). Olay, eşit olasılıklı 10 sonucun 3 tanesinde gerçekleşir; bu yüzden olasılığı yüzde 30 olur; gerçekleşmeme olasılığı ise yüzde 70 olur.

Bir olayın 10 eşit olasılıklı sonuçtan 3 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir? — adım adım video ders