İçeriğe geç
  • Matematik çözücüyü aç
  • Yapay zekâ öğretmene sor
  • AP dersi bul
  • Test oluştur
  • Hesap makinesini aç
  • Grafik hesap makinesi
  • Tüm hesaplayıcılar
  • Matematik rehberlerini oku
↑ ↓Açmak için Enter · Kapatmak için Esc
Problem çöz
Olasılıkİstatistik ve olasılıkOrtaokul≈ 0:55

Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 4 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?

Animasyonlu adım adım bir ders. Her adımı altyazıyla izlemek için Oynat’a basın ya da aşağıdaki adımları ve dökümü okuyun. Cevap: P(A) = 1/13 ≈ 0.076923077 (7.6923077%).

Kaydedilmiş video: ses ve görüntüdeki yazılar İngilizcedir. Altyazı: Türkçe. Bu dilde anlatım için etkileşimli sürümü açın.

Orijinal problem (İngilizce): Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 4 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?

İngilizce video: MP4 indir (0.4 MB) · Altyazılar (WebVTT): Türkçe · İngilizce altyazılar (WebVTT)

Ekrandaki adımlar

  1. 1. Problem
    Çözümlü örnek
    Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 4 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?
  2. 2. Adım adım
    1. P(A)=452=113≈0.076923077P(A) = \frac{4}{52} = \frac{1}{13} \approx 0.076923077
      Elverişli sonuç sayısını eşit olasılıklı toplam sonuç sayısına bölelim
    2. P(A′)=1−P(A)=1213≈0.92307692P(A') = 1 - P(A) = \frac{12}{13} \approx 0.92307692
      Tümleyen: olay gerçekleşmez
    3. 4:484 : 48
      Olayın lehine oran
  3. 3. Cevap
    P(A)=113≈0.076923077P(A) = \frac{1}{13} \approx 0.076923077

    P(A) = 1/13 ≈ 0.076923077 (7.6923077%)

Döküm

Problem. İşte problem: Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 4 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir? Tek olay (elverişli bölü toplam).

Adım adım. Elverişli sonuç sayısını eşit olasılıklı toplam sonuç sayısına bölelim. Tümleyen: olay gerçekleşmez. Olayın lehine oran.

Cevap. Yani cevap: P(A) eşittir 1 bölü 13 yaklaşık 0.076923077 (yüzde 7.6923077). Olay, eşit olasılıklı 52 sonucun 4 tanesinde gerçekleşir; bu yüzden olasılığı yüzde 7.6923077 olur; gerçekleşmeme olasılığı ise yüzde 92.307692 olur.

Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 4 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir? — adım adım video ders