İçeriğe geç
  • Matematik çözücüyü aç
  • Yapay zekâ öğretmene sor
  • AP dersi bul
  • Test oluştur
  • Hesap makinesini aç
  • Grafik hesap makinesi
  • Tüm hesaplayıcılar
  • Matematik rehberlerini oku
↑ ↓Açmak için Enter · Kapatmak için Esc
Problem çöz
Olasılıkİstatistik ve olasılıkOrtaokul≈ 0:40

Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 13 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?

Animasyonlu adım adım bir ders. Her adımı altyazıyla izlemek için Oynat’a basın ya da aşağıdaki adımları ve dökümü okuyun. Cevap: P(A) = 1/4 ≈ 0.25 (25%).

Kaydedilmiş video: ses ve görüntüdeki yazılar İngilizcedir. Altyazı: Türkçe. Bu dilde anlatım için etkileşimli sürümü açın.

Orijinal problem (İngilizce): Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 13 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?

İngilizce video: MP4 indir (0.3 MB) · Altyazılar (WebVTT): Türkçe · İngilizce altyazılar (WebVTT)

Ekrandaki adımlar

  1. 1. Problem
    Çözümlü örnek
    Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 13 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir?
  2. 2. Adım adım
    1. P(A)=1352=14≈0.25P(A) = \frac{13}{52} = \frac{1}{4} \approx 0.25
      Elverişli sonuç sayısını eşit olasılıklı toplam sonuç sayısına bölelim
    2. P(A′)=1−P(A)=34≈0.75P(A') = 1 - P(A) = \frac{3}{4} \approx 0.75
      Tümleyen: olay gerçekleşmez
    3. 13:3913 : 39
      Olayın lehine oran
  3. 3. Cevap
    P(A)=14≈0.25P(A) = \frac{1}{4} \approx 0.25

    P(A) = 1/4 ≈ 0.25 (25%)

Döküm

Problem. İşte problem: Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 13 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir? Tek olay (elverişli bölü toplam).

Adım adım. Elverişli sonuç sayısını eşit olasılıklı toplam sonuç sayısına bölelim. Tümleyen: olay gerçekleşmez. Olayın lehine oran.

Cevap. Yani cevap: P(A) eşittir 1 bölü 4 yaklaşık 0.25 (yüzde 25). Olay, eşit olasılıklı 52 sonucun 13 tanesinde gerçekleşir; bu yüzden olasılığı yüzde 25 olur; gerçekleşmeme olasılığı ise yüzde 75 olur.

Bir olayın 52 eşit olasılıklı sonuçtan 13 tanesi olumlu sonuçtur. Olasılığı nedir? — adım adım video ders