Перейти до вмісту
  • Відкрити розв’язувач
  • Запитати ШІ-репетитора
  • Знайти курс AP
  • Створити тест
  • Відкрити калькулятор
  • Графічний калькулятор
  • Усі калькулятори
  • Читати посібники з математики
↑ ↓Enter — відкрити · Esc — закрити
ЙмовірністьСтатистика та ймовірністьСередня школа≈ 0:55

Подія має 4 сприятливих результатів із 52 рівноймовірних. Яка її ймовірність?

Анімований покроковий урок. Натисніть «Відтворити», щоб дивитися кроки із субтитрами, або прочитайте кроки й розшифровку нижче. Відповідь: P(A) = 1/13 ≈ 0.076923077 (7.6923077%).

Записане відео: голос і текст на екрані англійською мовою. Субтитри: Українська. Щоб прослухати озвучення цією мовою, відкрийте інтерактивну версію.

Оригінальна задача (англійською): Подія має 4 сприятливих результатів із 52 рівноймовірних. Яка її ймовірність?

Англійське відео: Завантажити MP4 (0.4 MB) · Субтитри (WebVTT): Українська · Англійські субтитри (WebVTT)

Кроки на екрані

  1. 1. Задача
    Розібраний приклад
    Подія має 4 сприятливих результатів із 52 рівноймовірних. Яка її ймовірність?
  2. 2. Крок за кроком
    1. P(A)=452=113≈0.076923077P(A) = \frac{4}{52} = \frac{1}{13} \approx 0.076923077
      Ділимо кількість сприятливих наслідків на загальну кількість рівноможливих наслідків
    2. P(A′)=1−P(A)=1213≈0.92307692P(A') = 1 - P(A) = \frac{12}{13} \approx 0.92307692
      Протилежна подія: подія не відбувається
    3. 4:484 : 48
      Шанси на користь події
  3. 3. Відповідь
    P(A)=113≈0.076923077P(A) = \frac{1}{13} \approx 0.076923077

    P(A) = 1/13 ≈ 0.076923077 (7.6923077%)

Розшифровка

Задача. Ось задача: Подія має 4 сприятливих результатів із 52 рівноймовірних. Яка її ймовірність? Одна подія (сприятливих поділити на усього).

Крок за кроком. Ділимо кількість сприятливих наслідків на загальну кількість рівноможливих наслідків. Протилежна подія: подія не відбувається. Шанси на користь події.

Відповідь. Отже, відповідь: P(A) дорівнює 1 поділити на 13 приблизно 0.076923077 (7.6923077 відсотків). Подія відбувається в 4 з 52 рівноможливих наслідків, тому її ймовірність дорівнює 7.6923077 відсотків; не відбувається вона з імовірністю 92.307692 відсотків.

Подія має 4 сприятливих результатів із 52 рівноймовірних. Яка її ймовірність? — покроковий відеоурок