Перейти до вмісту
  • Відкрити розв’язувач
  • Запитати ШІ-репетитора
  • Знайти курс AP
  • Створити тест
  • Відкрити калькулятор
  • Графічний калькулятор
  • Усі калькулятори
  • Читати посібники з математики
↑ ↓Enter — відкрити · Esc — закрити
ЙмовірністьСтатистика та ймовірністьСередня школа≈ 0:52

Подія має 6 сприятливих результатів із 36 рівноймовірних. Яка її ймовірність?

Анімований покроковий урок. Натисніть «Відтворити», щоб дивитися кроки із субтитрами, або прочитайте кроки й розшифровку нижче. Відповідь: P(A) = 1/6 ≈ 0.16666667 (16.666667%).

Записане відео: голос і текст на екрані англійською мовою. Субтитри: Українська. Щоб прослухати озвучення цією мовою, відкрийте інтерактивну версію.

Оригінальна задача (англійською): Подія має 6 сприятливих результатів із 36 рівноймовірних. Яка її ймовірність?

Англійське відео: Завантажити MP4 (0.3 MB) · Субтитри (WebVTT): Українська · Англійські субтитри (WebVTT)

Кроки на екрані

  1. 1. Задача
    Розібраний приклад
    Подія має 6 сприятливих результатів із 36 рівноймовірних. Яка її ймовірність?
  2. 2. Крок за кроком
    1. P(A)=636=16≈0.16666667P(A) = \frac{6}{36} = \frac{1}{6} \approx 0.16666667
      Ділимо кількість сприятливих наслідків на загальну кількість рівноможливих наслідків
    2. P(A′)=1−P(A)=56≈0.83333333P(A') = 1 - P(A) = \frac{5}{6} \approx 0.83333333
      Протилежна подія: подія не відбувається
    3. 6:306 : 30
      Шанси на користь події
  3. 3. Відповідь
    P(A)=16≈0.16666667P(A) = \frac{1}{6} \approx 0.16666667

    P(A) = 1/6 ≈ 0.16666667 (16.666667%)

Розшифровка

Задача. Ось задача: Подія має 6 сприятливих результатів із 36 рівноймовірних. Яка її ймовірність? Одна подія (сприятливих поділити на усього).

Крок за кроком. Ділимо кількість сприятливих наслідків на загальну кількість рівноможливих наслідків. Протилежна подія: подія не відбувається. Шанси на користь події.

Відповідь. Отже, відповідь: P(A) дорівнює 1 поділити на 6 приблизно 0.16666667 (16.666667 відсотків). Подія відбувається в 6 з 36 рівноможливих наслідків, тому її ймовірність дорівнює 16.666667 відсотків; не відбувається вона з імовірністю 83.333333 відсотків.

Подія має 6 сприятливих результатів із 36 рівноймовірних. Яка її ймовірність? — покроковий відеоурок